Hjem | Nyheter | Løpene | Reise | Trening | Innbydelse | Påmelding | Opplevelser | Overnatting |Kontakt oss |   |

Reise      

 

Vis NVG2010 i et større kart. Her er også ein forklaring på symbola.

Klikk på NVG2010 i større kart. Der kan du zoome inn på de ulike stedene i Sogndal. O-Camp er Fosshaugane Campus. Den blå dråpen er rutebilstasjonen.

 

Trenger du busstransport? Gi oss tilbakemelding!

 

Vi kjører buss mellom Sogndal og samlingsplass hver løpsdag under Fjord-O 2010. For å sikre god nok kapasitet trenger vi tilbakemelding på hvor mange som behøver/ønsker busstransport.

Bussen starter fra Fosshaugane Campus, går via rutebilstasjonen og til samlingsplass. Særlig dag 1 og 2 kommer du mye nærmere samlingsplass enn med egen bil.

 

Onsdag 14. juli går bussen kl 14.30.

Torsdag 15. juli går bussen kl 08.30.

Lørdag 17. juli går bussen kl 09.00.

Søndag 18.juni går bussen kl 09.00.

 

Bussen koster 30 kr. hver vei, hver dag. Billett betales på bussen.

 

Dag 1 og 2 er det et stykke å gå fra parkeringsplass til samlingsplass. Dersom du/dere har spesielle behov for transport fra parkering til samlingsplass det mulighet for det. Eksempelvis om du trenger å ha med barnevogn.

 

Bil:

Sogndal er et knytepunkt på vestlandet med vei fra alle kanter. Særlig kan de være flott å få med seg noen av de unike turistveiene over Sognefjellet eller snøfjellet mellom Aurland og Lærdal. Dessuten har vi verdens lengste biltunnel, Lærdalstunnelen.

 

Sognefjellet

Sognefjellet ligg i majestetisk landskap med spisse tindar og smaragdgrønt vatn. Sognefjellsvegen svingar seg opp frå verdas lengste fjord, Sognefjorden, og over fjellet mot Gudbrandsdalen.

Sognefjellsvegen fekk i 1997 status som den første turistvegen i Norge, og stod ferdig opprusta som nasjonal turistveg i 2003.

http://www.sognefjellet.com/

 

Aurlandsfjellet
 
Foto: Kenny Louie

Fylkesveg 243 i Sogn og Fjordane (Fv243) går mellom Aurlandsvangen i Aurland kommune og Lærdalsøyri i Lærdal kommune i Sogn og Fjordane. Vegen er 48,6 km lang og vert kalla Aurlandsvegen og Snøvegen. Han er Nasjonal turistveg. Vegen vart opna som kommunal veg i 1967, og har vore fylkesveg siden 1987.

 

Lærdalstunnelen
Thumbnail for version as of 10:19, 5 August 2006

Lærdalstunnelen er en veitunnel på 24 509 m som går mellom Aurland og Lærdal i Sogn og Fjordane. Den er en del av Europavei 16 (Norge) mellom Oslo og Bergen, og er verdens lengste veitunnel.

Tunnelen er designet med tre separate og opplyste haller som billistene kjører gjennom.

 

Vikafjellet
Se bildet i full størrelse

Vikafjellet er på riksveg 13 mellom Voss og Vik. Ein flott veg med fin utsikt og relativt bratte opp- og nedstigninger.

Buss:

Buss fra Oslo, Bergen eller Ålesund er en fin mulighet. Nor-Way bussekspress og Fjord1 står for dette.

http://www.sognogfjordaneekspressen.no/om-oss/category3894.html

Båt:

Ekspressbåten fra Bergen er en opplevelse i seg selv. Tenk å sette seg på båten i Bergen og la seg transportere gjennom Sognefjorden mot Sogndal.

http://www.fjord1.no/default.asp?page=283

Fly:

Til Sogndal lufthavn Haukåsen er det Wideroe som regjerer. Med flytid på under timen på direkterutene fra Oslo er dette et raskt alternativ.

http://wideroe.no/

Fjord-O Nordvestgaloppen 2010 info@nordvestgaloppen.no