Profiler på Nordvestgaloppen: Jørgen Rostrup

News - by Frode Oldervoll, 28. June 2008 6:00

Jørgen Rostrup

Vår siste profil i vår serie på fem. Er den mangedobbelte verdensmester fra Kristiansand, Jørgen Rostrup. Han ble verdensmester allerede i 1999, og har VM-titler fra 2001, 2004 og 2005. Jørgen Rostrup har nå lagt o-skoene på hyllen, men kjenner på suget etter Nordvestgaloppen, og mener Vestlandet er undervurdert av o-løpere.

Når (hvor) deltok du på NV-galoppen første gang?

Jeg (tror jeg) var 14 år da jeg deltok på NV første gang. Løpene gikk i områdene mellom Molde og Kristiansund. Det var en av de første turene utenfor Agder-fylkene for meg, og UTROLIG spennende! En helt ny og uoppdaget terrengtype i kombinasjon med en flerdagers konkurranse hvor jeg var med å kjempe i toppen - kan det bli bedre…?

Beste plassering på NV-galoppen?

Jeg har vunnet begge de 2 gangene jeg har vært med (1992 og 2002)!

Beste minne fra NV-galoppen?

Jeg kan ikke huske en spesiell hendelse eller episode fra løpa, men NV assosierer jeg med å kunne løpe i fantastisk flotte terreng, ofte med utsikt over både fjell og fjord (bildene som er lagt ut på hjemmesiden deres, er jo helt rå!)!

Hvorfor bør o-løpere melde seg på NV-galoppen?

Man bør melde seg på NV pga muligheten til å få oppleve et utrolig flott stykke Norge både underveis, i og etter arrangementene! Vestlandet er undervurdert av o-løpere! Hvis det hadde frista med å løpe o-løp igjen, var NV (og Midnattsol-galoppen) de første løpa jeg hadde meldt meg på!

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.