Profiler på Nordvestgaloppen: Olav Lundanes

News - by Frode Oldervoll, 11. June 2008 0:09

Olav Lundanes

Vi vil fremover mot galoppens start presentere noen profiler som alle har et forhold til Nordvestgaloppen. Vi har stilt dem fire likelydende spørsmål, og først ut i vår presentasjon er den heteste av dem alle: Olav Lundanes. Med en oppvekst i Ålesund er han nærmest født i Nordvestgalopens kjerneområde, og han har selvsagt deltatt ofte. Olav er juniorverdensmester fra Australia i fjor, og er førsteårs senior i år. Det skal bli spennende å se hva han klarer å prestere i Tsjekkia. EM i Latvia var ingen suksess, men i Tsjekkia er det nye muligheter. Og det beste av alt; Olav kommer til Nordvestgaloppen på Voss. Muligens ikke alle dagene, men som han sier: - Jeg trenger uansett en oppkjøring til NM Ultralang.

Når (hvor) deltok du på NV-galoppen første gang?

Eg har i allefall småtrollkartet frå NVG 1988. Da gjekk to av løpa heilt på heimebane. Trur ikkje eg sprang i vanlig klasse før i Sogndal i 2000.

Beste plassering på NV-galoppen?

1.plass: 2000 (H13-14), 2002 (H15-16) og 2006 (H21AL)

Beste minne fra NV-galoppen?

Beste minnet mitt er nok siste løpet i NVG 2002. Sprang H17 den siste dagen, og løypa var vel 7 km, noko som føltest veldig langt den gongen. Hugsar også at det var ganske varmt og tøff løype. Gjennomførte eit o-teknisk bra løp, og var under 9 min bak vinnaren, som eg trur var Stig Alvestad. Slo også Jørgen Rostrup på eit strekk, så det var totalt sett eit veldig motiverande løp.

Hvorfor bør o-løpere melde seg på NV-galoppen?

Fordi det går i eit fantastisk terreng, som ein ikkje få sprunge i så ofte! Både o-teknisk og fysisk krevende, men også veldig fine omgivelsar.

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.